شکر یا کربوهیدرات؟ کدام برای سلامتی شما بدتر است؟


شکر را ترجیح می دهید یا کربوهیدرات؟

شکر را ترجیح می دهید یا کربوهیدرات؟

سوالی وجود دارد که ما را به سختی فکر می کند. ربطی به سلامتی داره شما آن را حدس زدید! اگر از وضعیت سلامتی خود مطلع هستید ، می توان فرض کرد که این س questionال را در Google نیز جستجو کرده اید. بیایید این ایده را یکبار برای همیشه بررسی کنیم و به پایان معما برسیم.

منشا بحث

از زمان شیوع این بیماری و گرفتار شدن در خانه های ما ، ما با پست های رسانه های اجتماعی و بحث در مورد لزوم توجه به سلامت خود بمباران شده ایم.

اکنون ، مانند همیشه ، با گسترش گسترده ویروس ، باید رژیم غذایی و شیوه زندگی خود را از نزدیک بررسی کنیم. اگر در حال حاضر بیماری هایی مانند چاقی داریم ، عفونت COVID می تواند چرخشی ناخوشایند داشته باشد.

ابتدا ، کل کشور شروع به مطالعه سلامت و نحوه بهبود آن با رژیم غذایی سخت کردند.

و در لیست اصلی غذاها ، تصمیم گرفتیم که مراقب شکر و کربوهیدرات ها باشیم.

اما اگر داستان بیش از آنچه می دانید وجود داشته باشد ، چه؟ کدام یک از این دو خطرناک تر است و آیا کربوهیدرات ها و قندها عوارضی دارند؟ اجازه بدید ببینم.

در اینجا آنچه باید در مورد قندها بدانید آمده است

قندها چیست؟ به بیان ساده ، قندها ساده ترین اشکال کربوهیدرات هستند. مونوساکاریدها و دی ساکاریدها دو دسته قندها هستند.

  • مونوساکاریدها – گلوکز ، گالاکتوز و فروکتوز.
  • دی ساکاریدها – ساکارز ، مالتوز ، لاکتوز و ترهالوز.

مونوساکاریدها و دی ساکاریدها در طبیعت (میوه ها و سبزیجات) یافت می شوند. آنها در طول فتوسنتز تشکیل می شوند. قندها را نیز می توان از این محصولات طبیعی استخراج و به عنوان افزودنی استفاده کرد.

بنابراین ، قندها را می توان به موارد زیر تقسیم کرد:

ترکیب این دو دقیقاً یکسان است. اگر از محصولات گیاهی استفاده می کنید ، شکر مصرف می کنید ، همان قندی که به دسرها اضافه می کنید ، مانند آب نبات ، بستنی و آب میوه.

بدن شما نسبت به منبع قند کور است. وقتی مونوساکاریدها و دی ساکاریدها وارد بدن می شوند ، به قندهای ساده تری تبدیل می شوند-گلوکز. این گلوکز توسط بدن به عنوان انرژی برای انجام کلیه عملکردهای خود استفاده می شود.

پس چرا شکر مضر است؟

از نظر فنی ، شکر واقعا مضر نیست ، ضروری است. وسواس ما در مورد عوارض جانبی قندهای زیاد و قند فرآوری شده خطرات جدی برای سلامتی ایجاد می کند.

شکر اضافه شده قندی است که به آن نیاز ندارید زیرا قند اضافی است.

عوارض جانبی قند اضافه شده عبارتند از:

  • خطر ایجاد چربی شکمی مرتبط با بیماری قلبی را افزایش می دهد.
  • خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی و ناتوانی جنسی را افزایش می دهد.
  • می تواند روند پیری را تسریع کند.
  • این می تواند منجر به افزایش وزن و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 شود.

میزان مطلوب مصرف قند روزانه نباید بیشتر از موارد زیر باشد:

  • 25 گرم برای خانم ها
  • 36 گرم برای مردان

میوه ها و سبزیجات می توانند به راحتی به این هدف برسند (و بله ، برای جلوگیری از مصرف شکر نیازی به ذخیره شکر ، پاپایای رسیده یا موز نیست ، این میوه ها بسیار مفید هستند). فقط به شکر فرآوری شده نه بگویید.

در اینجا آنچه باید در مورد کربوهیدرات ها بدانید

کربوهیدرات ها یکی از سه درشت مغذی (به همراه چربی و پروتئین). قندها نوعی کربوهیدرات هستند. فیبر و نشاسته (پلی ساکاریدها) نیز کربوهیدرات هستند. بدن همه کربوهیدرات ها را به گلوکز تجزیه می کند ، که به نوبه خود به عنوان سوخت برای فعالیت های آن عمل می کند.

پس چرا رژیم کربوهیدرات مضر تلقی می شود؟

همه کربوهیدرات ها مضر نیستند. دو نوع کربوهیدرات وجود دارد:

کربوهیدراتهای ساده آنها ساختار شیمیایی ساده ای دارند و به سرعت توسط بدن تجزیه می شوند. این باعث افزایش سریع قند خون بلافاصله بعد از غذا می شود. اما پس از آن سطح به سرعت کاهش می یابد. همچنین به معنی کاهش سریع انرژی و هضم سریع است. این به نوبه خود باعث می شود در مدت کوتاهی احساس گرسنگی کنید و دوست دارید بیشتر غذا بخورید.

کربوهیدرات های پیچیده – آنها ساختار پیچیده تری دارند و تجزیه آنها به گلوکز بسیار بیشتر طول می کشد. این بدان معناست که قند خون شما بالا و پایین نمی رود. کربوهیدراتهای پیچیده انرژی پایداری را برای شما فراهم می کند و باعث می شود تا مدت طولانی احساس سیری کنید.

بنابراین ، می بینید که رژیم ساده کربوهیدرات می تواند خطرناک باشد.

نمونه هایی از غذاهایی که باید مراقب آنها باشید:

  • کلوچه ها
  • محصولات پخته شده
  • آب میوه ها
  • نان سفید
  • شکر رومیزی (قهوه ای و سفید)
  • سس گوجه

کربوهیدراتهای پیچیده خوب هستند. نمونه هایی از کربوهیدراتهای خوب:

توصیه می شود 45-55 درصد از کالری دریافتی ما از کربوهیدرات ها تامین شود. بنابراین ، شما نمی توانید رژیم کربوهیدرات را کنار بگذارید یا نمی توانید تمرین کنید. کربوهیدرات خود را عاقلانه انتخاب کنید.

اگر بیش از حد کربوهیدرات ساده مصرف کنید چه اتفاقی می افتد؟

مصرف بی رویه کربوهیدراتهای ساده می تواند باعث موارد زیر شود:

برای حفظ سلامتی چه می توان کرد؟

اکنون می دانید که نمی توانید کربوهیدرات ها و قندها را از رژیم غذایی خود حذف کنید. بنابراین در اینجا چند پیشنهاد برای شما وجود دارد:

تا جایی که ممکن است از افزودن قندها و کربوهیدراتهای ساده خودداری کنید.

مطمئن شوید که به طور منظم ورزش می کنید تا حتی اگر از کربوهیدرات های ساده و شکر فرآوری شده استفاده کنید ، بتوانید مقدار اضافی آن را بسوزانید.

از میوه های تازه (مانند سیب ، گلابی ، موز ، پاپایا ، سبزیجات) ، غلات کامل ، محصولات لبنی (مانند بادام یا بادام زمینی) به طور منظم استفاده کنید.

مدیریت استرس را بیاموزید.

بهبود کیفیت خواب.

از فست فود ، مصرف زیاد الکل و سیگار کشیدن خودداری کنید.

اجازه ندهید مد به رژیم غذایی شما توجه کند. نیازهای شما منحصر به بدن ، جنسیت ، سن و موقعیت جغرافیایی شماست. عاقل باشید و از تصمیمات رژیم غذایی و شیوه زندگی خود آگاه باشید و طبیعتاً سلامت شما به تنهایی بهبود می یابد.

آخرین کلمه

هم قندها و هم کربوهیدراتها برای عملکرد بدن ضروری هستند زیرا انرژی را تأمین می کنند.

قندهای طبیعی موجود در میوه ها و سبزیجات مفید هستند و نیاز روزانه شما به قند را برآورده می کنند.

شکر رومیزی یا قند فرآوری شده بیش از حد قند است و می تواند مشکلات جدی برای سلامتی مانند چاقی یا بیماری کبد چرب غیر الکلی ایجاد کند.

کربوهیدراتهای پیچیده مانند غلات کامل و میوه ها برای سلامتی مفید هستند.

کربوهیدراتهای ساده موجود در دسرها و فست فودها خطر چاقی و دیابت را افزایش می دهند.

شکر قهوه ای ممکن است کمی سالمتر از شکر سنتی باشد ، اما یک وعده سالم شکر قهوه ای فقط یک قاشق چایخوری است. می تواند برای شما مضرتر باشد.

مصرف شیرینی می تواند بر شیمی مغز تأثیر بگذارد و شما می خواهید شیرینی و دسر بیشتری مصرف کنید.به


شما بیشتر می دانید:

10 میوه با شاخص گلیسمی پایین برای بیماران دیابتی
10 کربوهیدرات مناسب برای درمان قند خون
بهترین میوه ها با قند کم (مناسب دیابت)
9 جایگزین طبیعی قند
غذاهایی برای تثبیت انسولین و قند خون

دیدگاهتان را بنویسید