محصولات تراریخته و تغذیه ای دکتر رضا اطمینانانی


محصولات تراریخته و تغذیه ای

در جهان امروز ، تامین غذا برای جمعیت در حال رشد بسیار مهم است. این مشکل در کشورهای توسعه یافته نیست. زیرا تقریباً همه افراد به غذای کافی و سالم دسترسی دارند. با این حال ، در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته ، 70 درصد درآمد معمولاً صرف غذاهایی می شود که نیازهای تغذیه ای همه ریز مغذی ها را برآورده نمی کند.

یک پدیده پنهان گرسنگی برای کودکان و مادران در کشورهای در حال توسعه وجود دارد. این پدیده زمانی رخ می دهد که غذای مصرفی به درستی تغذیه نشده باشد. به عنوان مثال ، کمبود آهن در کودکان رشد جسمانی و توانایی یادگیری آنها را در سنین مدرسه مختل می کند و توانایی آنها را برای انجام وظایف بدنی در بزرگسالان کاهش می دهد. غذاهای ضروری در این کشورها از نظر مواد معدنی و ویتامین فقیر هستند و هزینه پرورش غذاهایی مانند گوشت ، ماهی و سبزیجات بالاست.

از سوی دیگر ، تولید غذا نیاز به زمین کشاورزی دارد. در حالی که میزان زمین های کشاورزی محدود است. در چنین شرایطی ، ظهور بیوتکنولوژی و تولید محصولات تراریخته و اصلاح شده در تغذیه یا اصلاح ژنتیکی یک راه مفید و کارآمد برای تولید محصولات کشاورزی است. با توجه به افزایش تقاضا برای غذا و محدودیت مناطق کشاورزی ، گونه های پرمحصول و پربازده مورد نیاز است. اصلاح ژنتیکی پیشرفت جدیدی است که امکان شناسایی ، جداسازی ، رونویسی و درج ژن ها را در سایر گیاهان ممکن ساخته است. ژن ها از طریق جهش های طبیعی روزانه مبادله می شوند و گونه های جدید بیولوژیکی ایجاد می شوند. اصلاح ژنتیکی اجازه می دهد تا ژن ها بین گونه ها منتقل شوند.

بیوتکنولوژی

بیوتکنولوژی قیمت مواد غذایی را کاهش می دهد و مواد غذایی را سالم تر می کند ، روشی جدید و م toثر برای بهبود عملکرد و تولید محصول ، کاهش استفاده از حشره کش ها ، حفظ سلامت کشاورزان و کاهش هزینه های کشاورزی و در نهایت اصلاح انتقال ژن. فراهمی زیستی آنها در غذا

یکی دیگر از مزایای این علم افزایش میزان ویتامین ها و مواد معدنی و کاهش ترکیبات حساسیت زای طبیعی در غذاها است. بهبود مواد مغذی و فراهمی زیستی ویتامین ها و مواد مغذی در غذاهای اساسی از طریق بیوتکنولوژی و غنی سازی در کشورهای در حال توسعه ، کمبودهای تغذیه ای را بهبود می بخشد.

در این زمینه سه استراتژی مهم وجود دارد:

1- کاهش میزان ترکیبات ضد غذایی موجود در غذاها که مانع از تأمین و جذب مواد مغذی و ویتامین ها می شود.

2- افزایش میزان مواد مغذی و ترکیباتی که باعث فراهمی زیستی و جذب مواد معدنی و ویتامین ها می شوند.

3- افزایش میزان مواد معدنی و ویتامین ها.

کاهش ترکیبات ضد تغذیه: راهکارهایی برای کاهش ترکیبات ضد غذایی مانند اسید فیتیک ، که به فلزات در چشم متصل شده و از جذب آنها جلوگیری می کند. فیتین شکل اولیه ذخیره فسفر در اکثر دانه ها و دانه ها است و یک ترکیب مهم برای جوانه زنی و رشد دانه است. بنابراین ، این ترکیب را نمی توان از دانه ها جدا کرد. بنابراین ، دانشمندان به طور ژنتیکی مقدار فسفر موجود در دانه ها را تغییر داده و اسید فیتیک را کاهش داده و در نتیجه اسید فیتیک را کاهش داده و در نتیجه جذب مواد معدنی را بدون به خطر انداختن فیزیولوژی گیاه افزایش می دهند.

ترکیباتی را افزایش دهید که جذب مواد مغذی را بهبود می بخشد:

اسیدهای آمینه مانند سیستئین جذب آهن و روی را افزایش می دهند. با این حال ، محتوای آنها در غذاهای اساسی مانند غلات کمتر از گروه گوشت است و افزایش کمی در مقدار آنها باعث جذب بهتر این مواد معدنی می شود. از آنجا که این ترکیبات ترکیبات اصلی گیاه هستند ، افزایش کمی در مقدار آنها بر فیزیولوژی چنین گیاهانی تأثیر نمی گذارد. دستکاری ژنتیکی علاوه بر افزایش میزان آمینو اسیدها و پروتئین ها ، می تواند جذب مواد معدنی مانند آهن و روی را نیز افزایش دهد. در این راستا تحقیقات زیادی به منظور افزایش ریزمغذی های موجود در برنج بر روی این محصول انجام شده است که برای اکثر مردم کشورهای در حال توسعه یک نیروی تعیین کننده است.

یکی از این موارد افزایش میزان آهن در برنج است. فریتین پروتئینی است که آهن را در گیاهان ، حیوانات و باکتری ها ذخیره می کند. ژن فریتین در گیاهانی مانند سویا ، نخود و ذرت تعیین توالی شده و نشان داده شده است. فریت در درمان کم خونی مثر است. از طرف دیگر ، جذب فریتین گیاهی 50 of از جذب فریتین حیوانی است. با این حال ، سویا دارای قابلیت دسترسی زیستی زیادی است و به خوبی جذب می شود. به همین دلیل است که دانشمندان توالی ژنی پروتئین سویا را به برنج وارد کرده اند. بنابراین ، برنج تولید شد که جذب آهن بالایی دارد. ویتامین A همچنین با انتقال ژن در گونه های برنج تولید شده است ، زیرا این ویتامین معمولاً در آندوسپرم برنج وجود ندارد. بنابراین ، برنج تولید شد که دارای جذب آهن بالا و ویتامین A نیز بود.

جمعیت های فقیر

برای فقرا ، غذای اساسی اولین انتخاب است و 40 تا 55 درصد از آهن مورد نیاز را تأمین می کند. اگر یک غذای اصلی 50 درصد از آهن مورد نیاز خود را تامین کند (به عنوان مثال برنج در بنگلادش) ، دو برابر شدن مقدار آهن در برنج باعث افزایش 50 درصدی مصرف آهن و افزایش آهن برنج غنی شده از نظر بیولوژیکی تا 50 درصد می شود.

3 درصد از کم خونی ها در زنان رخ می دهد. نشان داده شده است که اثر مکمل آهن در کاهش کم خونی 3 برابر برنج اصلاح شده ژنتیکی است ، اما 100 برابر برنج اصلاح شده ژنتیکی است. بنابراین ، تولید محصولات تراریخته و تغذیه مقرون به صرفه است و اثر مفید طولانی مدت دارد.

مواد فعال غیر مغذی:

بسیاری از ترکیبات در گیاهانی یافت می شوند که نقش تغذیه ای خاصی ندارند اما تأثیر مفیدی بر سلامتی دارند. مانند فیتواسترول ها که کلسترول خون را کاهش می دهند. به همین دلیل ، مقدار آن در دانه های روغنی با اصلاح ژنتیکی افزایش یافت.

سایر مزایای بیوتکنولوژی:

بیوتکنولوژی امکان تولید محصولاتی از غلات ، میوه ها و سبزیجات را فراهم می کند که ماندگاری بیشتری نسبت به سایر محصولات اصلاح نشده دارند. همچنین می تواند برای بهبود طعم ، بافت و طعم برخی از محصولات استفاده شود.

از دیگر مزایای بیوتکنولوژی می توان به کاهش آلرژن ها و ترکیبات ضد تغذیه ای اشاره کرد. مواد حساسیت زای اصلی پروتئین ها هستند و راه کاهش اثرات آلرژیک متوقف کردن بیوسنتز این پروتئین ها است. راه دیگر برای تغییر ساختار پروتئین ، ایجاد واکنشهای ایمنی نامطلوب است. این کار به منظور کاهش اثرات آلرژیک بادام زمینی ، برنج و گوجه فرنگی انجام شد. ترکیبات سمی موجود در سیب زمینی مانند سولانین نیز با قرار دادن ژن اینورتاز مخمر در سیب زمینی کاهش یافته است. نمونه هایی از محصولات تولید شده توسط این فناوری عبارتند از روغن کلزا و روغن پنبه دانه با اسید استئاریک بالا ، روغن سویا اولئیک بالا ، برنج غنی از پروتئین و روغن سویا امگا 3.

محصولات تراریخته و تغذیه ای متخصص تغذیه اصفهان

نتیجه:

از فناوری انتقال و اصلاح ژن می توان برای تولید محصولات غذایی خاص ، غنی شده و پربازده استفاده کرد که در حل مشکلات تغذیه ای امروز بسیار با ارزش هستند. فقدان چنین محصولاتی در مجارستان قابل توجه است و تحقیقات در این زمینه راه حلی برای بسیاری از مشکلات تغذیه ای این کشور است.

لازم به ذکر است که هنوز افرادی در جهان هستند که نگران تغییرات ژنتیکی در این محصولات هستند و معتقدند علاوه بر همه اثرات مثبت مشاهده شده ، تغییرات و عوارض جانبی در محصولات ایجاد شده است که بعداً آثار خود را نشان می دهد بر.


دکتر رضا اطمینانانی

اصفهان متخصص تغذیه است


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه روشهای ضروری در تغذیه و همچنین در میزان و نحوه غذا خوردن ، نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در اصفهان اینجا را کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

منابع آنتی اکسیدان های غذایی

رابطه بین تغذیه و خلق و خو

مضرات رژیم کربوهیدرات

چربی مناسب برای حفظ سلامتی



دیدگاهتان را بنویسید