غذای دودی پرخطر متخصص تغذیه اصفهان


غذای دودی ؛ خوشمزه اما خطرناک

خطر استفاده از 50 گرم سوسیس دودی مانند مصرف یک بسته سیگار یا استنشاق هوای آلوده شهر به مدت 4 روز است! در این بخش از دکتر رضا اطمینانانی ، وب سایت متخصص تغذیه اصفهان ، می خواهیم اطلاعاتی در مورد خطر بالای غذاهای دودی در اختیار شما قرار دهیم.

سیگار کشیدن فرآیندی است که شامل پختن ، چشیدن و نگهداری طولانی مدت غذا است. در این فرایند ، غذا در معرض دود قرار می گیرد (معمولاً دود ناشی از سوختن چوب است). در مورد سیگار کشیدن داغ ، غذا به مدت چند ساعت در معرض دود قرار می گیرد ، بنابراین غذای خام مانند گوشت یا ماهی در طول فرآیند به طور کامل پخته می شود. در مورد سیگار کشیدن سرد ، غذاها برای مدت زمان طولانی ، گاهی برای چند روز ، برای نگهداری طولانی مدت یا طعم دهنده در معرض دود قرار می گیرند. این روش معمولاً برای گوشت یا ماهی استفاده می شود ، اما گاهی پنیر ، سبزیجات و میوه های مختلف نیز به این شکل دود می شود ، گاهی اوقات مواد معطر به سوخت مورد استفاده برای دود غذا اضافه می شود.

سیگار کشیدن در نقاط مختلف جهان

در چین از مخلوط برنج خام ، شکر و چای برای دود چای استفاده می شود. این مواد زیر تابه قرار می گیرند ، سپس گوشت یا غذای دیگر را داخل تابه ریخته و به آرامی دود می کنند. در حالی که غذا دودی است ، عطر مخلوط برنج و چای را به خود می گیرد.

در اروپا ، بلوط به طور سنتی برای دود گوشت و ماهی استفاده می شود ، اما امروزه بلوط اغلب برای دود کردن غذا استفاده می شود.

در آمریکای شمالی ، علاوه بر بلوط و گردو ، از گردو نیز استفاده می شود. البته گاهی از درختان میوه مانند گیلاس یا آلو نیز برای سیگار کشیدن استفاده می شود.

در گذشته ساختمان خاصی در اقتصاد کشورهای غربی به نام دودخانه وجود داشت. در این قسمت گوشت های مختلف دودی می شد و سپس این گوشت ها ذخیره می شد.

امروزه در روشهای مدرن و صنعتی از دود مایع استفاده می شود که با تقطیر ، تصفیه و متمرکز شدن دود معمولی به دست می آید و عوارض جانبی کمتری دارد.

خطرات غذاهای دودی پرخطر

فرآیند سیگار کشیدن از رشد باکتری ها جلوگیری می کند و تجزیه چربی های موجود در محصول را کند می کند ، اما از طرف دیگر صدها ترکیب سمی در دود شناسایی شده است که برای سلامتی انسان مضر است و در برخی موارد سرطان زا است. به

برخی از مواد موجود در دود مشابه ترکیبات سمی موجود در دود سیگار است. با تحریک دستگاه گوارش ، این ترکیبات می توانند تأثیرات جدی بر سلامت انسان داشته باشند و خطر ابتلا به برخی سرطان ها مانند سرطان معده و روده بزرگ را افزایش دهند. جالب است بدانید خطر استفاده از 50 گرم سوسیس دودی معادل مصرف یک بسته سیگار یا استنشاق هوای آلوده در شهر به مدت 4 روز است.

سیگار کشیدن در شرایط کنترل نشده باعث ایجاد ترکیبات هیدروکربنی حلقوی مانند آنتراسن می شود که سمی و سرطان زا هستند و وارد محصول دودی می شوند. این مشکل در بسیاری از محصولاتی که به طور سنتی خارج از نظارت بهداشتی تولید می شوند رخ می دهد.

علاوه بر این ، مونوکسید کربن حاصل از سوخت چوب ، همراه با هموگلوبین و میوگلوبین در خون ، رنگ متمایزی را در محصولات دودی ایجاد می کند. مونوکسید کربن میزان میکروب های هوازی را در محصول نهایی کاهش می دهد و اکسیداسیون چربی ها را کند می کند. از سوی دیگر ، مونوکسید کربن با تحریک میکروب های تولید کننده هیستامین ، میزان هیستامین موجود در محصول را افزایش می دهد و می تواند واکنش های آلرژیک یا آلرژیک در مصرف کننده ایجاد کند.


اطلاعات بیشتر: مضرات قندها را بررسی کنید


فرآیند دودی ترکیبات پراکسید روی سطح محصولات گوشتی ایجاد می کند که به نوبه خود خطر سرطان زایی محصول را افزایش می دهد. سیگار کشیدن گوشت و ماهی نیز احتمال فعالیت لیستریا مونوسیتوژنز را در محصول افزایش می دهد. این باکتری یکی از علل مسمومیت غذایی است. می تواند علائم شدیدی را در نوزادان ، سالمندان و سایر افراد آسیب پذیر ایجاد کند.

علاوه بر خطرات ذکر شده در بسیاری از موارد ، مواد اولیه گوشت برای سیگار کشیدن استفاده می شود. حاوی ناخالصی های اولیه و ترکیباتی است که در اثر فساد مواد غذایی ایجاد می شوند. با توجه به اینکه طعم غذا در هنگام سیگار کشیدن تغییر می کند ، تشخیص خرابی اولیه غذا دشوار است و این ویژگی زمینه سودآوری و تقلب در غذا را فراهم می کند.

در بین محصولات دودی ، سوسیس و فرآورده های گوشتی سوسیس به دلیل مصرف نادرست در بین جامعه ، بیشترین آسیب را برای سلامت مصرف کننده دارند. آنچه مسلم است این است که چنین محصولاتی حاوی نیترات بیشتری (که در بدن به احتمال زیاد به نیتروزامین تبدیل می شود) بیش از سوسیس معمولی است. مصرف چنین محصولاتی خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ را افزایش می دهد. سرطان معده در اروپای شرقی و ایسلند بسیار شایع است ، جایی که چنین محصولاتی به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. تحقیقات نشان داده است که مصرف محصولات دودی خطر ابتلا به بیماریهای مشابه را با مصرف بیش از حد چربی اشباع دارد.

غذای دودی پرخطر متخصص تغذیه اصفهان

توصیه ها

1- اگر از خوردن گوشت یا نمک دودی لذت می برید ، فقط گاهی اوقات و به مقدار کم از آن استفاده کنید. زیرا این محصولات بتدریج بر بدن بدن تأثیر مضر می گذارد. تا جایی که ممکن است در یک زمان یا به مدت طولانی از مصرف آن خودداری کنید.

2 – وقتی سیگار می کشید مانند ماهی ، گوشت ، سوسیس و کالباس ، مقدار زیادی نمک استفاده می کنید. بنابراین ، مصرف این محصولات برای افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه نمی شود.

افراد مبتلا به سردردهای میگرنی نیز باید از مصرف گوشت دودی خودداری کنند. از آنجا که این غذاها حاوی تیرامین هستند ، این نوع سردرد را تشدید می کنند.


دکتر رضا اطمینانانی

اصفهان متخصص تغذیه است


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه روشهای ضروری در تغذیه و همچنین در میزان و نحوه غذا خوردن ، نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در اصفهان اینجا را کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

مضرات رژیم کربوهیدرات

چربی مناسب برای حفظ سلامتی

محصولات تراریخته و تغذیه ای

بررسی مضرات قندها



دیدگاهتان را بنویسید