اهمیت مصرف گردو


اهمیت مصرف گردو

آجیل و دانه ها از غذاهای محبوب هستند و متخصصان تغذیه می گویند سرشار از مواد مغذی هستند و مصرف آنها برای سلامتی بسیار مفید است. هزاران سال است که از دانه ها در هر قاره ای از جهان استفاده می شود و غذای خوبی برای انسان است. در این مقاله می خواهیم اهمیت مصرف گردو را از وب سایت دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه در اصفهان توضیح دهیم.

دانه ها فاقد کلسترول هستند و حاوی چربی های اشباع نشده هستند که می تواند خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد. دانه ها همچنین دارای منیزیم هستند که به تقویت ساختار استخوان کمک می کند. دانه ها همچنین حاوی کروم هستند که بر عملکرد انسولین تأثیر می گذارد. روی نیز در دانه ها وجود دارد که برای رشد و ترمیم زخم مورد نیاز است. منگنز ، که بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند ، یکی از مواد مغذی غلات است.

دانه ها نیز خوب و سرشار از منابع ویتامین E هستند.

آنتی اکسیدان های مهم دانه ها ، مانند همه غذاهای گیاهی ، دارای فیبر بالا و مواد شیمیایی گیاهی هستند که هر دو از بدن در برابر سرطان و بیماری های مزمن محافظت می کنند.
این غذای ارزشمند را می توان به صورت خام ، خورشتی یا پودری مصرف کرد. انواع مختلفی از دانه ها وجود دارد: بادام ، فندق ، آجیل برزیلی ، گردو ، پسته ، بادام زمینی و شاه بلوط. دانه های سویا حتی در صورت خشک شدن و برشته شدن دانه محسوب می شوند.

نکاتی در مورد دانه ها

آفلاتوکسین:

بادام زمینی یکی از دانه هایی است که بیشتر مورد حمله کپک های تولید کننده آفلاتوکسین قرار می گیرد. آفلاتوکسین سمی است که می تواند برای انسان سرطان زا باشد. این سم در بادام زمینی و کره بادام زمینی نیز یافت می شود.
ذرت ، برنج ، گندم ، سویا و ذرت خوشه ای نیز می توانند حاوی آفلاتوکسین باشند. بادام زمینی ها و محصولات آنها مسئول آزمایش آفلاتوکسین هایی هستند که به سطوح خطرناک نمی رسند. با این حال ، محققان نگران مواجهه طولانی مدت بدن با آفلاتوکسین ها هستند.

حساسیت

بادام زمینی و دانه های درخت از جمله هشت ماده شایع آلرژی زا هستند. اگر والدین به غلات و حبوبات مانند عدس ، لوبیا و نخود فرنگی حساسیت دارند ، احتمال دارد که فرزندان آنها به این مواد حساسیت داشته باشند. با این حال ، کسانی که در خانواده خود حساسیت نداشته اند ممکن است به این دانه ها حساسیت داشته باشند. آکادمی آسم و آلرژی آمریکا توصیه می کند که کودکان زیر سه سال نباید از آجیل استفاده کنند.

اهمیت مصرف گردو اصفهان متخصص تغذیه است

جنبه های زیست محیطی

سموم دفع آفات به طور گسترده ای در تولید بذر استفاده می شود. در اینجا چند نمونه آورده شده است:

اندوسولفان ها

استفاده از این آفت کش در بسیاری از کشورهای جهان ممنوع است. با این حال ، هنوز در ایالات متحده و هند برای تولید انواع خاصی از دانه ها استفاده می شود. این آفت کش برای کارگران مزرعه و کسانی که در نزدیکی مزارع زندگی می کنند خطرناک است. مطالعه ای در هند در دسامبر 2003 نشان داد که پسرانی که در نزدیکی این مزارع زندگی می کردند یا کار می کردند ، در اواخر بلوغ بودند. آزمایشات روی حیوانات نیز نشان داده است که آفت کش روی سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد و می تواند به کلیه ها ، کبد و بیضه ها آسیب برساند. همچنین جان حیوانات و ماهیان را به خطر می اندازد.

سیفلوترین

این سموم ده ها سال است که در تولید بذر مورد استفاده قرار می گیرد و ثابت شده است که برای موجودات آبزی مضر است.

فسمیت

این آفت کش در کشت پسته مورد استفاده قرار می گیرد و ثابت شده است که به زنبورها صدمات شدیدی وارد می کند.

آترازین

این آفت کش در ایالات متحده بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. ماهی ها و قورباغه ها تحت تأثیر قرار گرفته اند و می توانند بر باروری انسان تأثیر منفی بگذارند.

دیازینون

این آفت کش به دلیل تأثیراتش بر روی خاک مشهور است و در کشت بادام زمینی استفاده می شود و برای زنبورها و پرندگان بسیار سمی است. پس از برداشت بذر ، آنها را با متیل برومید ، یک آفت کش سمی ضد عفونی می کنند. اگر دانه ها را بخورید ، متیل بروماید احتمالاً به شما آسیب نمی رساند. با این حال ، متیل بروماید برای کسانی که در مزرعه کار می کنند بسیار خطرناک است. همچنین به لایه ازن آسیب می رساند.

روشهای مقابله با مشکلات دانه

از سموم دفع آفات خودداری کنید

یکی از راه های جلوگیری از آفت کش ها استفاده از دانه هایی است که محصول درختان ارگانیک هستند. متأسفانه تعداد مزارع تولید کننده محصولات ارگانیک بسیار اندک است. این مزارع نیز در آمریکا بسیار کم است. محصولات ارگانیک و مواد غذایی با استفاده از محصولات محافظ گیاهی بی ضرر یا بسیار مضر پرورش داده می شوند. پرورش محصولات ارگانیک و مواد غذایی گران است. محصولات ارگانیک با قیمت بالاتری نسبت به محصولات سنتی به بازار عرضه می شوند و این یکی از دلایل فراوانی تولید و کشت آنها نیست.

توجه به خرید و نگهداری بذر

دانه ها دارای اشکال مختلف هستند. بذرهای دارای پوست را می توان برای مدت طولانی ذخیره کرد و به راحتی پوسیدگی ندارند ، فقط در یک مکان خشک و خنک ذخیره می شوند. دانه های پوست کنده را می توان بیشتر نگهداری کرد ، مخصوصاً اگر بو داده باشد. اگر می خواهید بیش از 6 ماه آن را نگه دارید ، آن را در فریزر قرار دهید. همچنین می توانید دانه ها را به صورت خرد شده خریداری کنید. این باعث صرفه جویی در وقت شما می شود ؛ اما هر دو گرانتر هستند و باید در نگهداری آنها دقت بیشتری داشته باشید زیرا می توانند زودتر خراب شوند. توصیه می کنیم دانه ها را با پوسته آنها بخرید و خودتان آنها را خرد کنید. اگر علائم کپک روی دانه ها مشاهده کردید ، فوراً آنها را دور بریزید. دانه های درخت بیشتر از بادام زمینی ترجیح داده می شوند و حاوی سم آفلاتوکسین کمتری هستند.


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه روشهای ضروری در تغذیه و همچنین در میزان و نحوه غذا خوردن ، نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در اصفهان اینجا را کلیک کنید.


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


مطالب پیشنهادی:

تفاوت جوش شیرین و بیکینگ پودر

از شاخص قند خون چه می دانید؟

بیایید انجام دهیم و گوشت نگذاریم

هنگام استفاده از اکریل آمید هشدار دهید



دیدگاهتان را بنویسید