افزایش وزن در زنان باردار


تغذیه مناسب یکی از ارکان اصلی یک زندگی سالم است و در مراحل خاصی از زندگی اهمیت بیشتری دارد. یکی از حساس ترین و مهم ترین دوره های زندگی یک زن بارداری است. زیرا غذای مصرفی باید به طور همزمان نیاز مادر و جنین را برآورده کند. دستیابی به وزن مناسب و حفظ آن در محدوده مناسب در دوران بارداری ، مسئله مهمی است که زنان باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند. کنترل و نظارت بر افزایش وزن در دوران بارداری و حفظ آن در وضعیت مناسب می تواند نقش مهمی در سلامت جنین داشته باشد. سلامت مادر و جنین تحت تأثیر عوامل مختلفی است که یکی از آنها تغذیه مناسب در این دوران است. اگر تغذیه مادر باردار در دوران بارداری کافی باشد ، افزایش وزن روند مطلوبی را نشان می دهد. افزایش وزن ناکافی با کاهش رشد جنین و زایمان زودرس ارتباط مستقیم دارد. نقایص لوله عصبی در نوزادان مادران چاق شایع تر است. مادران باردار باید در هر شرایط تغذیه ای (کم وزن ، طبیعی ، اضافه وزن یا چاق) چاق باشند. در همین حال ، افزایش وزن مادر در دوران بارداری یک شاخص معتبر برای کنترل تغذیه است. مطالعات نشان می دهد که میزان افزایش وزن توصیه شده در دهه های اخیر به طور قابل توجهی تغییر کرده است. اما پس از مطالعات گسترده امروز ، مشخص شده است که افزایش وزن در دوران بارداری ممکن است در همه گروه های زنان یکسان نباشد ، بنابراین موسسه پزشکی آمریکا (IOM یا موسسه پزشکی) افزایش وزن بدن زنان باردار را توصیه کرده است. شاخص توده (BMI). افزایش وزن زیر 18-12.5 ، 11-16.5 ، 11.5-7 و 7 کیلوگرم باید در زنان لاغر ، طبیعی ، دارای اضافه وزن و چاق انجام شود.

جدول افزایش وزن برای زنان باردار بالای 19 سال در حاملگی های مجرد بر اساس شاخص توده بدنی قبل از بارداری

BMI قبل از بارداری کیلوگرم / متر2 (وضعیت تغذیه)

محدوده افزایش وزن (کیلوگرم)

افزایش وزن از ابتدای 13 بارداری (کیلوگرم در هفته)

<18.5 (وزن سبک) 12.5-18 0.5
18.5-24.9 (عادی) 11.5-16 0.4
25-29.9 (اضافه وزن) 7-11.5 0.3

30≤ (چاق)

7-9 0.2

الگوی وزنی مهم است. افزایش وزن باید تدریجی باشد. میانگین افزایش وزن در سه ماهه دوم و سوم برای مادران با وزن کم 0.5 کیلوگرم ، برای مادران با وزن طبیعی 0.4 کیلوگرم ، برای مادران دارای اضافه وزن حدود 0.3 کیلوگرم و برای مادران چاق 0.2 کیلوگرم در هفته بود.

دیدگاهتان را بنویسید