آیا ادویه ها تاریخ انقضا دارند؟


چه آشپز خانگی آماتور باشید و چه آشپز ماهر ، احتمالاً می دانید که کمد پر از ادویه جات یکی از رازهای بهبود طعم غذای شما است. چیزی که شاید ندانید این است که ادویه جات علاوه بر بهبود طعم غذا ، می تواند رنگ و لعاب غذا را افزایش دهد.

بسیاری از ادویه جات و گیاهان معمولی مانند میخک ، زردچوبه ، رزماری ، مریم گلی و دارچین دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی هستند. علاوه بر این ، شواهد نشان می دهد که مصرف منظم غذاهای حاوی ادویه جات و گیاهان ممکن است خطر بیماری های قلبی و تنفسی را کاهش دهد.

اگر مدتی گیاهان دارویی و ادویه جات ترشی جات نگه داشته اید ، ممکن است این سال را داشته باشید که آیا تاریخ مصرف آنها منقضی می شود؟ و چه زمانی باید تعویض شوند؟ این مقاله به مدت زمان ماندگاری گیاهان خشک و ادویه جات و چگونگی تشخیص سالم بودن آنها می پردازد.

ماندگاری گیاهان و ادویه جات

سازمان غذا و دارو ادویه جات را “عطرهای گیاهی است که می توان به صورت کامل ، خرد شده یا آسیاب شده استفاده کرد و عملکرد اصلی آنها افزودن ادویه و طعم به غذاها است”. در دنیای آشپزی ، ادویه جات ترشی جات از ریشه های خشک شده و پوست کنده یا ساقه و برگ گیاهان تهیه می شود.

هنگام تعیین ماندگاری گیاهان خشک شده و ادویه جات ترشی جات ، نوع ، روش و روش ذخیره سازی باید در نظر گرفته شود. به عنوان مثال ، گیاهان خشک دوام بیشتری نسبت به گیاهان خشک دارند و هرچه کمتر پردازش شوند ، ماندگاری بیشتری دارند. عمر گیاهان خشک شده معمولاً 1 تا 3 سال است. نمونه هایی از این گیاهان:

  • ریحان
  • پونه کوهی
  • آویشن
  • رزماری
  • رایحه برگی
  • می شود
  • جعفری
  • گشنیز
  • نعناع
  • مرزنجوش
  • مریم‌گلی

ماندگاری ادویه جات یا پودرهای گیاهی معمولاً 2-3 سال است. چند نمونه متداول:

  • پودر زنجبیل
  • پودر سیر
  • دارچین آسیاب شده
  • پودر فلفل قرمز
  • زردچوبه
  • فلفل دلمه ای
  • انجام دادن
  • فلفل قرمز
  • تکه های فلفل قرمز خرد شده
  • مخلوط ادویه جات ترشی جات

ادویه جات ترشی جات یا دانه های درشت بیشترین عمر را دارند زیرا کمتر در معرض هوا ، نور و رطوبت هستند. اندازه بزرگ آنها به آنها اجازه می دهد تا روغن ها و طعم های معطر بیشتری نسبت به نمونه های آسیاب شده داشته باشند. با نگهداری مناسب ، آنها می توانند تا 4 سال دوام بیاورند. نمونه هایی از این ادویه جات ترشی جات:

  • دانه های فلفل کامل
  • گشنیز
  • دانه های خردل
  • دانه رازیانه
  • زیره
  • دانه زیره سبز
  • جوز هندی کامل
  • میخک
  • چوب دارچین
  • فلفل چیلی خشک شده
  • علف لیمو

نمک از این قاعده مستثنی است زیرا صرف نظر از اندازه و شکل آن ، خراب نمی شود و می توان به طور نامحدود از آن استفاده کرد.

نحوه تعیین کیفیت ادویه جات ترشی جات

گیاهان و ادویه جات خشک شده اساساً منقضی شده اند یا “خراب نمی شوند”. وقتی گفته می شود ادویه خراب شده است ، این بدان معناست که طعم ، قدرت و رنگ زیادی را از دست داده است. خوشبختانه بعید است مصرف ادویه جات خراب باعث بیماری شود.

بسیاری از ادویه های فروشگاه بر اساس تاریخ طبقه بندی می شوند ، که کیفیت و طعم ادویه ها را تعیین می کند. اگر نمی دانید ادویه جات خود را از چه زمانی خریداری کرده اید ، می توانید با بررسی عطر و طعم آنها کیفیت آنها را تعیین کنید. مقدار کمی ادویه را در کف دست خرد کرده یا مالش دهید. اگر بوی آن ملایم است و طعم آن بی مزه است ، احتمالاً زمان خرید ادویه جات جدید فرا رسیده است.

نحوه نگهداری ادویه جات برای حداکثر ماندگاری

با به حداقل رساندن قرار گرفتن ادویه جات در معرض هوا ، گرما ، نور و رطوبت ، می توانید ماندگاری گیاهان و ادویه جات را افزایش دهید و احتمال دور ریختن آنها و صرفه جویی در خرید را کاهش دهید. در حالی که نگهداری ادویه جات در شیشه های شیشه ای و کنار اجاق گاز می تواند راحت و زیبا باشد ، ذخیره آنها در اجاق گاز راه خوبی برای حفظ طعم آنها نیست.

در مکانی خنک ، خشک و تاریک ، مانند انبار ، کشو یا کمد ، دور از اجاق گاز و در مکانی عالی نگهداری کنید. علاوه بر این ، درب ظرف ادویه باید محکم بسته شود و ظرف بدون سوراخ باشد. گلدان های شیشه ای یا سرامیکی انتخاب خوبی هستند زیرا به راحتی تمیز می شوند و از ورود هوا و رطوبت به گلدان جلوگیری می کنند.

بسیاری نیز از ظروف پلاستیکی استفاده می کنند ، اما هوا معمولاً به داخل آنها نفوذ می کند و رنگ و بوی ادویه جات را جذب می کند. اگر می خواهید دوباره از آنها استفاده کنید ، تمیز کردن آنها دشوار است.

از قابلمه های فولادی ضد زنگ یا قلع نیز استفاده می شود ، اما چون فلز رسانای حرارتی است و ادویه ها باید دور از منبع گرما نگهداری شوند ، این ظروف نیز مناسب نیستند. اگرچه ادویه ها نیازی به نگهداری در یخچال ندارند ، اما ادویه های قرمز مانند فلفل قرمز رنگدانه خود را برای مدت زمان بیشتری در یخچال نگه می دارند.

در صورت نگهداری در یخچال می توان از خنک شدن ادویه های حاوی روغن مانند دانه های کنجد جلوگیری کرد. همچنین به خاطر داشته باشید که رطوبت می تواند طعم و بافت ادویه ها را به سرعت کاهش داده و باعث ایجاد کپک شود.

اگر هر کدام از ادویه های موجود در گلدان کپک زد ، آن را دور بریزید. برای خشک نگه داشتن ادویه جات ترشی جات ، آنها را با یک قاشق به غذا اضافه کنید و ظرف حاوی ادویه ها را نزدیک غذای بخارپز نکنید و مستقیماً روی غذا بپاشید.

آیا ادویه های منقضی شده می توانند بیمار شوند؟

نه ، ادویه های بد نمی توانند مریض باشند. کیفیت ادویه جات ممکن است ضعیف باشد ، اما در واقع منقضی نمی شوند. تاریخ روی بطری محصول نشان می دهد که کالایی که خریداری کرده اید تازه است (و به یاد داشته باشید ، طراوت طعم بیشتری دارد) ، اما اگر تاریخ مصرف آن تمام شده باشد ، می توانید از آن استفاده کنید. از آنجا که ادویه جات خشک هستند ، رطوبت آنها خراب نمی شود. آنها معمولاً باکتری ها را کپک زده یا جذب نمی کنند بنابراین شما بیمار نمی شوید.

خلاصه

گیاهان و ادویه جات ترشی جات نقش مهمی در طعم دادن و حفظ غذا دارند. ماندگاری نسبتاً طولانی گیاهان و ادویه جات ترشی جات 1 تا 4 سال است ، اما ماندگاری دقیق بستگی به نوع ادویه و نحوه پردازش و ذخیره آن دارد. به طور کلی ، مصرف ادویه های منقضی شده خطرناک نیست ، اما با گذشت زمان طعم خود را از دست می دهند. همیشه ادویه ها را از گرما ، نور ، هوا و رطوبت دور نگه دارید تا بیشتر بمانید ، کمتر دور بریزید و کمتر مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید