آگاهی تغذیه ای: اصول آگاهانه غذا خوردن


خوردن آگاهانه راهی برای خوردن است که بر گرسنگی و سیری تمرکز می کند. اصول آگاهی از تغذیه و مزایای آگاهانه غذا خوردن را بخوانید.

خوردن آگاهانه راهی برای ایجاد رابطه سالم با غذا است. اصول این روش شامل ترویج مثبت اندیشی و تشخیص و احترام به گرسنگی است.

ایولین تریبول و الیز راش متخصصان تغذیه بودند که برای اولین بار در سال 1995 در کتاب تغذیه آگاهانه: رویکردی انقلابی در رژیم غذایی از اصطلاح خوردن بصری استفاده کردند.

با این حال ، باید بدانید که آنها دو نفر اول نبودند که اصول این روش را آموزش دادند.

با تاسیس کوه سبز در سال 1973 ، تلما ویلر بر جامعه ای بدون رژیم غذایی و عادات پایدار برای سلامتی طولانی مدت تأکید کرد.

چند سال بعد ، سوزی ارباخ در کتاب چاقی ، یک مشکل فمینیستی ، نحوه حذف رژیم غذایی و اضطراب خوردن را توضیح می دهد.

همچنین در سال 1982 ، شاعری به نام جنین روث کتابی در مورد تغذیه آگاهانه منتشر کرد.

منشا تغذیه آگاهانه ناشناخته است ، اما پیام اصلی آن ضد رژیم ، ایجاد تصویری سالم از بدن ، ایجاد صلح با غذا و توجه به بدن است.

رژیم غذایی مواد غذایی را به عنوان خوب یا بد طبقه بندی می کند. با این حال ، تغذیه آگاهانه بر احترام به گرسنگی تأکید می کند و بر این نکته تأکید دارد که آیا غذاها از سلامت جسمی و روانی پایدار برخوردار هستند یا خیر.

این مقاله اصول تغذیه آگاهانه و اولین قدم را بررسی می کند. همچنین مزایا و خطرات این روش را شرح می دهد.

بیشتر بخوانید:

تغذیه چیست و چرا اهمیت دارد؟ (کلیک)

آگاهی از تغذیه چیست؟

به گفته تریبول و راش ، خوردن آگاهانه باید به علائم گرسنگی توجه کند و تغذیه مطلوب را بدون احساس گناه بخورد. با این روش ، او از غذا خوردن لذت می برد ، به علائم گرسنگی احترام می گذارد و سیری قابل تشخیص است.

در حالت ایده آل ، این روند طبیعی است. با این حال ، این روند برای برخی افراد (از جمله افرادی که سالها رژیم گرفته اند) منتفی است.

در حقیقت ، سالها محدودیت خوردن ، استفاده از غذا برای مقابله با احساسات منفی و وسواس فکری برای غذای سالم ، مبارزه با خوردن آگاهانه را توجیه می کند.

به گفته تریبول و راش ، کودکان خردسال نمونه خوبی از تغذیه آگاهانه هستند. به این ترتیب ، مردم راحت تر غذا را می بینند.

با استفاده از این روش ، می توانید با ایجاد اعتماد در نشانه های طبیعی گرسنگی و سیری ، ارتباط قوی با بدن خود برقرار کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات تغذیه ای برای افزایش طول عمر و سلامتی (کلیک کنید)

10 اصل مهم آگاهی از تغذیه

هنگام رعایت رژیم غذایی آگاهانه باید 10 اصل را در نظر بگیرید. تریبول و راش در کتاب خود به این موارد اشاره کرده و سپس آنها را در نسخه های بعدی به روز کرده اند.

صلح با غذا

غذا دشمن نیست.

غذا نباید ممنوع تلقی شود. البته حساسیت یا عدم تحمل غذایی باید مورد توجه قرار گیرد.

مصرف بی قید و شرط غذا از تمایلات غیرقابل کنترل ، احساس محرومیت و پرخوری جلوگیری می کند.

طرز فکر قبلی در مورد رژیم را حذف کنید

پیروان رژیم غذایی دائماً از غذا و تأثیرات آن بر بدن آگاه هستند. در رژیم غذایی ، غذاها فیلتر می شوند زیرا سالم تر و خاص تر به نظر می رسند.

رژیم غذایی به ویژه برای طول عمر مضر است.

افرادی که از رژیم غذایی پیروی می کنند بر اساس ذهنیت خود غذا را انتخاب می کنند و به عواملی مانند گرسنگی ، هوس و هوس بدن توجه نمی کنند.

تغذیه آگاهانه به همه این موارد توجه می کند.

پلیس غذا را به چالش می کشد

تفکر پليس غذا ، غذا را اخلاقي تر مي کند. در واقع مردم غذای سالم را خوب و غذاهای ناسالم را بد می دانند.

این باورها درست نیستند و با تغذیه آگاهانه زیر سوال می روند.

احترام به گرسنگی

محدود کردن غذا منجر به پرخوری می شود. در رژیم غذایی آگاهانه ، کربوهیدرات ها ، پروتئین ها و چربی ها برای تامین کالری مناسب مورد استفاده قرار می گیرند.

این ممکن است برای برخی از افراد دشوار باشد ، اما هدف افزایش آگاهی از تشخیص گرسنگی و سیری است.

با خیال راحت با احساسات خود کنار بیایید

گاهی اوقات افراد برای کنار آمدن با احساسات ناراحت کننده یا چالش برانگیز غذا می خورند. به این می گویند تغذیه احساسی.

در این اصل ، استفاده از روشهای مختلف برای مقابله با احساسات پیشنهاد می شود. اینها شامل توصیف رویدادهای روزانه ، پیاده روی و تماس با دوست یا بستگان است.

علاوه بر این ، مشورت با یک درمانگر برای یافتن منابع مشکل و تسلط بر تکنیک های مقابله موثر بسیار مهم است.

عامل رضایت را کشف کنید

غذا خوردن باید رضایت بخش باشد.

خوردن غذای لذیذ در محیط دوستانه احساس رضایت ایجاد می کند. در واقع ، این وضعیت رضایت بخش تر است.

تشخیص سیری

احساس گرسنگی و سیری باید محترم شمرده شود.

اصول تغذیه آگاهانه شامل توجه به لحظات بعد و بعد از غذا می شود. در واقع ، شما باید به طعم ، احساس و گرسنگی غذای خود توجه کنید. این به طور موثر زمان رضایت و سیری را تعیین می کند.

به سلامتی خود احترام بگذارید – خوردن ملایم

مهم است که آنها در طول زمان و به طور مداوم مصرف شوند. شما باید غذاهایی را انتخاب کنید که به اهداف و خواسته های تغذیه ای شما نزدیک هستند.

احترام به بدن

انتظارات غیرواقعی از بدن باعث انتقاد شدید از خود می شود.

در واقع ، حفظ این انتظارات ، رد ذهنیت رژیم را مشکل می کند.

پایبندی به تغذیه آگاهانه باعث قدردانی و احترام به بدن می شود.

حرکت – تفاوت را احساس کنید

در طول تمرین ، به جای کالری سوزانده شده بر احساسات خود تمرکز کنید.

در واقع ، این احساس را باید تشویق کرد تا فعال و فعال بماند.

بیشتر بخوانید:

نحوه محاسبه کالری (کلیک کنید)

چگونه از آگاهی تغذیه پیروی کنیم

خوردن آگاهانه یک شیوه زندگی است و هرکسی آن را متفاوت تجربه می کند. برای پیروی از رژیم غذایی آگاهانه ، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • عادات غذایی: به عادات غذایی خود بدون قضاوت گوش دهید.
  • به دلایل خوردن فکر کنید: گرسنگی فیزیکی یا احساسات منفی پشت تصمیم غذا خوردن را رعایت کنید.
  • آگاهی را در نظر بگیرید: آموزش ذهن آگاهی عوامل روانی پشت خوردن احساسی را تغییر می دهد.
  • به علائم گرسنگی گوش دهید: اگر احساس گرسنگی می کنید ، غذا بخورید و مصرف غذای خود را محدود نکنید.
  • پرهیز از رعایت اصول تغذیه ای: از استفاده از برچسب غذای خوب یا بد خودداری کنید.

بیشتر بخوانید:

راهنمای تغذیه سالم (کلیک کنید)

مزایای آگاهی از تغذیه

آگاهی تغذیه ای فواید جسمی و روانی دارد.

فواید جسمانی

در مطالعه دیگری 37 بزرگسال بدون بی اشتهایی عصبی و 39 بزرگسال بدون بی اشتهایی عصبی در سال 2019 ثبت نام کردند.

این معیار درک صحیح سیگنالهای بدن توسط افراد را تشخیص می دهد.

نتایج این مطالعه ارتباط بین تغذیه آگاهانه و حساسیت مفرط بین افراد دارای و بدون اختلال اشتها را نشان می دهد. با این حال ، تغذیه آگاهانه در افراد مبتلا به بی اشتهایی کمتر رایج بود.

نتایج نشان می دهد که اگرچه افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی نسبت به افراد دیگر در خوردن آگاهانه مشکلات بیشتری دارند ، اما به طور موثر علائم طبیعی بدن را حس می کند.

مزایای روانی

یک مطالعه در سال 2019 به پذیرش بدن و مدیریت وزن پرداخت. طبق این مطالعه ، شرکت کنندگان بر گرسنگی جسمانی با تغذیه آگاهانه تمرکز کردند و تصویر مثبت تری از بدن خود ایجاد کردند.

با این وجود ، این همبستگی در شرکت کنندگان با شاخص توده بدنی پایین (BMI) قوی تر بود. بنابراین ، محققان دریافتند که توجه به BMI برای مطالعات آینده مهم است.

البته ، اگرچه نژادها و قومیت های مختلف در این مطالعه گنجانده شد ، اما 72 درصد زن بودند.

بیشتر بخوانید:

رابطه تغذیه و سلامت روان (کلیک کنید)

خطرات و ملاحظات

خوردن آگاهانه برای همه مناسب نیست.

به عنوان مثال ، افراد مبتلا به بیماریهای خاص که نیاز به رژیم غذایی خاصی دارند باید از توصیه پزشک یا متخصص تغذیه خود پیروی کنند.

این افراد شامل دیابت ، فشار خون بالا و بیماری های قلبی هستند.

برخی افراد نیز به دلایل سلامتی باید از خوردن برخی غذاها خودداری کنند. به عنوان مثال ، افرادی که حساسیت به گلوتن دارند باید از غذاهای محرک اجتناب کنند.

برخی از افراد ، مانند افرادی که بی اشتهایی خود را بهبود بخشیده اند ، مجبور نیستند از رژیم غذایی آگاهانه پیروی کنند. آنها باید از توصیه پزشک یا متخصص تغذیه خود پیروی کنند.

نتیجه

خوردن آگاهانه راهی برای خوردن است که بر گرسنگی و سیری تمرکز دارد و شامل تمرین مثبت اندیشی است. در واقع ، این روش با هدف ایجاد رابطه سالمتر با بدن و غذا ایجاد شده است.

منابع زیادی برای علاقمندان به رعایت اصول آگاهی از تغذیه در دسترس است. اینها شامل کتاب ها ، گروه های حمایتی و متخصصان تغذیه است.

لازم به ذکر است که تغذیه آگاهانه برای همه انتخاب مناسبی نیست. در حقیقت ، افرادی که مبتلا به این بیماری هستند یا از رژیم خاصی پیروی می کنند ، باید قبل از شروع آگاهانه غذا خوردن با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنند.

لوازم جانبی و محصولات آرایشی را از داروخانه آنلاین Oiro مشاهده و خریداری کنید کلیک.

دیدگاهتان را بنویسید