آنچه باید در مورد حساسیت به شیر و ماست بدانید


بسیاری از مردم به شیر حساسیت دارند. از آنجا که ماست نیز از شیر تخمیر شده تهیه می شود ، برخی از افرادی که ماست می خورند نیز ممکن است به شیر یا لاکتوز حساسیت داشته باشند.

حساسیت به شیر یکی از رایج ترین حساسیت های غذایی در بین کودکان است. حساسیت به ماست در اصل به معنی حساسیت به محصولات لبنی است زیرا ماست از تخمیر شیر با باکتری های موجود در ماست تهیه می شود.

با این حال ، گاهی اوقات علائم عدم تحمل لاکتوز ممکن است پس از مصرف محصولات لبنی ظاهر شود. هر فردی که علائم مربوط به آلرژی غذایی را تجربه می کند ، باید برای درمان با پزشک مشورت کند.

در این مقاله ، علل ، علائم ، روش های درمان و خطرات آلرژی به شیر ، ماست و لاکتوز را بررسی می کنیم.

حساسیت به شیر و ماست چیست؟

حساسیت به شیر گاو یا سایر محصولات تهیه شده از شیر گاو در نوزادان و کودکان شایع است. این حساسیت در 2.5 درصد کودکان زیر سه سال رخ می دهد. اگرچه حساسیت به شیر معمولاً با افزایش سن برطرف می شود ، اما این مشکل می تواند تا بزرگسالی نیز ادامه یابد.

اگر کودک شما به شیر تازه حساسیت دارد اما به شیر داغ حساسیت ندارد ، به احتمال زیاد شما به زودی حساسیت خود را به طور کامل از دست خواهید داد.

از سوی دیگر ، اگر شیر گاو آنتی بادی های زیادی در بدن شما تولید کند ، این حساسیت ممکن است ادامه یابد. پزشک شما ممکن است آزمایش خون را برای اندازه گیری میزان آنتی بادی ها انجام دهد و پیش بینی کند که آیا حساسیت برطرف می شود یا ادامه می یابد. متخصص آلرژی همچنین ممکن است یک آزمایش شفاهی در مطب کودک انجام دهد تا بفهمد آیا حساسیت برطرف شده است یا خیر.

حساسیت به شیر واکنش بدن به پروتئین های موجود در آن است. وقتی فردی به شیر حساسیت دارد ، پروتئین موجود در شیر به ایمونوگلوبولین (IgE) آن متصل می شود. سیستم ایمنی بدن این را تهدیدی برای سلامتی بدن می داند که منجر به واکنش آلرژیک می شود.

بیشتر بخوانید: تاثیر ورزش بر شیر مادر

منشأ غیر منتظره

بسیاری از افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند به شیر حیوانات دیگر مانند بز و گوسفند نیز حساسیت دارند. علاوه بر این ، پروتئین شیر در محصولات دیگر یافت می شود. نمونه:

  • ماهی تن؛
  • سوسیس ؛
  • گوشت های فرآوری شده ؛
  • آدامس؛
  • نوشیدنی های بدنسازی و انرژی زا.

طبق قانون برچسب زنی و حفاظت از مصرف کننده در سال 2014 تصویب شد ، اگر از شیر یا پروتئین شیر در تولید محصولات استفاده می شود ، این موضوع باید در برچسب محصول قید شود.

با این حال ، این قانون در مورد محصولاتی که حاوی شیر یا پروتئین شیر بسیار کمی هستند اعمال نمی شود زیرا از ماشین شیر یا محصولات آن در کنار سایر محصولات استفاده می شود.

در نتیجه ، افرادی که به شیر حساسیت دارند هنگام استفاده از محصولات جدید واکنشی باید مراقب باشند.

علائم:

علائم حساسیت به شیر می تواند خفیف یا شدید باشد و گاهی اوقات تهدید کننده زندگی باشد. این علائم معمولاً دو ساعت پس از مصرف شیر بروز می کند و شامل موارد زیر است:

  • کهیر و خارش ؛
  • درد شکم ؛
  • درد شکم ؛
  • اسهال

شیر گاو می تواند حساسیت های شدیدتری به نام آنافیلاکسی ایجاد کند. علائم بیماری می تواند به طور ناگهانی ظاهر شود و به سرعت توسعه یابد. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تنگی نفس یا مشکل در صحبت کردن ؛
  • گلو درد؛
  • حالت تهوع؛
  • سرگیجه ؛
  • احساس ضعف ؛
  • تپش قلب؛
  • فشار خون پایین.

هر کودک یا بزرگسالی با چنین علائمی باید فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشد.

بیشتر بخوانید: علائم و درمان آلرژی غذایی

رفتار

بهترین راه برای درمان حساسیت به شیر اجتناب از محصولات لبنی است. این محصولات عبارتند از:

  • شیر حیوانات ؛
  • ماست؛
  • پنیر؛
  • کره ؛
  • بستنی پاپ.

پزشک شما ممکن است داروهایی مانند آنتی هیستامین ها ، دیفن هیدرامین یا سیتریزین هیدروکلراید را برای بیماران مبتلا به آلرژی خفیف تجویز کند.

حساسیت شدید به شیر که باعث آنافیلاکسی می شود نیاز به درمان فوری اپی نفرین دارد. پزشک به شما توصیه می کند که همیشه یک تزریق کننده اپی نفرین خودکار داشته باشید و در صورت مشاهده علائم آنافیلاکتیک خود را درمان کنید.

در سال 2020 ، سازمان غذا و دارو هشدار ایمنی را صادر کرد تا به مردم هشدار دهد که تزریق کننده خودکار اپی نفرین (epipenic ، epipenogenic و epipenogenic) به درستی کار نمی کند. این می تواند فرد را از مراقبت های اورژانسی محروم کند که می تواند جان او را نجات دهد.

عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز با حساسیت به شیر متفاوت است. حساسیت به شیر به دلیل واکنش بدن به پروتئین موجود در آن است ، اما روده کوچک افراد حساس به لاکتوز به اندازه کافی لاکتاز تولید نمی کند. لاکتاز آنزیمی است که لاکتوز یا لاکتوز را تجزیه می کند.

علاوه بر این ، افراد مبتلا به آلرژی به شیر باید از همه محصولات لبنی اجتناب کنند ، اما افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز ممکن است کلسیم مورد نیاز خود را دریافت نکنند و ماست به شما کمک می کند.

بیشتر بخوانید: آیا محصولات لبنی بهترین منبع کلسیم برای استخوان ها هستند؟

علائم

لاکتوز هضم نشده به روده بزرگ می رسد و در آنجا تخمیر می شود. علائم عدم تحمل لاکتوز عبارتند از:

  • تورم؛
  • اسهال ؛
  • تشکیل گاز در معده ؛
  • درد شکم.

به دلایلی

آلرژی ها می توانند منشأ ژنتیکی داشته باشند یا ناشی از آلرژی های ثانویه باشند. نمونه:

  • بیماری کرون؛
  • بیماری سلیاک ؛
  • رادیوتراپی ؛
  • برخی داروها ؛
  • تولد زودرس.

عدم تحمل لاکتوز طیفی است. برخی افراد محصولات لبنی را بهتر از دیگران تحمل می کنند. تحقیقات نشان می دهد که برخی افراد می توانند تا 12 گرم لاکتوز در روز (میزان لاکتوز موجود در یک لیوان شیر) بدون هیچ علامتی مصرف کنند.

به گفته موسسه ملی دیابت و کلیه و گوارش ایالات متحده ، عدم تحمل لاکتوز در بین اروپایی ها یا اروپایی تبار کمتر است. گفته می شود که هضم لاکتوز برای آمریکایی های نژادها و قومیت های زیر دشوارتر است:

  • اسپانیایی
  • لاتین ؛
  • آسیایی آمریکایی ؛
  • سرخپوست آمریکایی ؛
  • آفریقایی آمریکایی.

مبادلات

برخی از افراد به لاکتوز حساس هستند و ممکن است به محصولات کمتر حاوی لاکتوز مانند ماست و پنیر حساسیت نداشته باشند.

تصفیه ماست یونانی آب پنیر را در طول فرآیند حذف می کند. در نتیجه ، این محصول دارای محتوای لاکتوز کمی است. همچنین بافت پنیر جامد ایجاد می کند.

طبق مقاله ای که در سال 2018 در مورد انواع مختلف ماست منتشر شد ، ماست یونانی کمترین قند را در بین ماست ها دارد و 80 درصد این قند را لاکتوز تشکیل می دهد. در نتیجه ، ماست یونانی می تواند انتخاب مناسبی برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باشد.

رفتار

افراد حساس برای به حداقل رساندن لاکتوز باید با پزشک یا متخصص خود مشورت کنند. متخصص تغذیه ممکن است قرص های جایگزین لاکتاز تجویز کند.

جایگزین های شیر

اکثر فروشگاه های مواد غذایی تعدادی جایگزین برای شیر گاو و محصولات حاوی آن ارائه می دهند. مردم می توانند کره ، مارگارین ، شیر ، ماست و پنیر گیاهی را بدون شیر خریداری کنند.

به تشخیص پزشک ، ممکن است لازم باشد از شیر حیوانات دیگر مانند بزها که واکنش مشابهی دارند ، اجتناب کنید.

در ایالات متحده ، اگر این محصول حاوی شیر باشد ، به عنوان یک جزء ذکر شده است. مردم باید این لیست ها را با دقت بخوانند و از مواردی که می توانند باعث ایجاد حساسیت شوند ، مانند پروتئین شیر ، کازئین و لاکتوفرین آگاه باشند ، که در نگاه اول مشکلی به نظر نمی رسد.

دیدگاهتان را بنویسید